Läslistor

fredag 30 september 2016

Vem är du i Jane Austens romaner?

Jane Austen är populär bland bokbloggare. Och bland andra också, så klart? Vilka av hennes romaner har ni läst? Och vilka av hennes karaktärer känner ni igen er i? Vem är du i Jane Austens romaner?


Berätta lite om vem du är (eller kanske skulle vilja vara) i Janes Austens romaner och kommentera gärna här så att vi kan hitta era inlägg!

torsdag 29 september 2016

Laga mat på TVn

Vad ska man egentligen göra när man är hemma sjuk, inte kan sova, men inte orkar läsa? Jo, man kan ägna sig åt att titta på massa roliga TV-program med människor som gillar att laga mat. Just nu tittar med med stort nöje - mellan hostattackerna - på Top Chef All Stars och Master Chef Australia. Gillar både proffs- och amatörvarianterna. Har ni tips på annat sevärt i liknande stil?



onsdag 28 september 2016

Bästa Bokblogg 2016


Jag får rätt ofta förfrågningar om jag kan skriva diverse reklaminlägg, helst utan att specificera att det är just ett betalat inlägg. Det skulle aldrig falla mig in. Men om man kallar mig för en av de bästa bokbloggarna kan jag ju bjuda på ett inlägg ;) Bonniers Bokklubbar har valt 11 bokbloggar som de anser vara de bästa och jag är så klart glad över att vara en av dem. De andra bokbloggarna är Sincerely Johanna, Bokhora, Enligt O, Fiktiviteter, Jennies boklista, Beas bokhylla, Hyllan, Litteraturkvalster och småtankar, Bokstapeln och Bokomaten, idel läsvärda bloggar. Motiveringen till varför jag kom med på listan handlar mestadels om mina listor och utmaningar.


tisdag 27 september 2016

Tematrio - höstfärger i titeln

Det är snart oktober och definitivt höst. Bra, hösten är min favoritårstid, särskilt när den är så fin som årets har varit. Extra mycket tycker jag om att promenera och sparka i höstlöv. Dessutom är träden så fina när lövens färger skiftar till gult, orange, rött och brunt. Och om dessa färger handlar veckans tema. Berätta om tre böcker som har någon av höstens färger i titeln! Var så långsökta ni vill i era tolkningar.

1. Coq Rouge av Jan Guillou inleder författarens svit om superhjälten Carl Hamilton. Min favoritactionman.

2. Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin är en tidlös saga av Elsa Beskow som handlar om tanter, farbröder, hundar och ungar. Fint!

3. A Clockwork Orange av Anthony Burgess ligger i pipen på min storytel. Den verkar bra, men kanske lite otäck för mig.


"Instruktioner"

Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

måndag 26 september 2016

Renovering

Det här är orsaken till att jag stupar i säng utan att ha fixat en tematrio - igen. Suck, återkommer förhoppningsvis lite piggare i morgon.

söndag 25 september 2016

Jag är Minerva McGonagall

Är och är och vill och vill, oavsett vilket har jag bestämt mig för att jag är professor McGonagall. Och jag ska köpa hennes stav i Orlando till jul. Professor McGonagall är en bestämd, lite bitsk äldre dam med hjärtat på rätta stället. Hon är så min förebild. Dessutom håller hon på med förvandlingskonst, den ädlaste av alla trolldomsgrenarna. Minerva förvandlar sig till en smidig katt som kan smyga runt och ha koll utan att någon vet.

fredag 23 september 2016

Vem är du i Harry Potter?

Undrar om det finns någon bokbloggare som inte läst Harry Potter? Jag har läst dem flera gånger och gillar dem skarpt. Dottern gillar mest filmerna så dem har jag också sett massor av gånger. Tyvärr så mycket att jag glömt en del ur böckerna. Men i den här utmaningen spelar det ingen roll om du läst böckerna eller sett filmerna. Vem är du i Harry Potter?


Berätta lite om vem du är (eller kanske skulle vilja vara) i Harry Potter och kommentera gärna här så att vi kan hitta era inlägg!

torsdag 22 september 2016

Bokmässan dag 1

Efter många om och men åkte jag i alla fall på Bokmässan i år. Men, 3500 kr för att lyssna på författare som gör reklam för sina böcker är hutlöst. Så i år får jag klara mig utan seminariekort. Jag har under dagen gått en del "på golvet", hängt i bokbloggarrummet och minglat. En jättefin bokkasse och tre böcker fick följa med hem.




tisdag 20 september 2016

Tematrio - Göteborg

Mest passande vore det med ett tema om stress, utmattning och köksrenovering just nu. Men jag tror och hoppas att det inte finns så många böcker om detta. Däremot åker jag till Göteborg på torsdag och den härliga staden blir ett bra tema, tycker jag. Berätta om tre böcker eller tre filmer/TV-serier som utspelar sig i Göteborg!

1. Simon och ekarna av Marianne Fredriksson handlar om Simon Larsson, en judisk pojke som adopteras av en arbetarfamilj i Göteborg. Relationen mellan mor och barn och vuxenvärldens förlust av fantasi belyses fint i denna, den bästa, av författarens böcker.

2. I Ingenbarnsland berättar Eija Hetekivi Olsson om Miira och hennes finnefamilj. Miira växer upp i Gårdsten. går i finneklass och väjer inte för någon. En bok man skrattar och gråter med.

3. Åke Edwardsons serie om kommissarie Erik Winter läste jag när jag bodde i Göteborg. Många scener ur böcker kändes otäckt realistiska och jag tittade ofta upp i taket i Nordstan ...


"Instruktioner"

Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

måndag 19 september 2016

Dagförvirring

Jag är så trött efter en intensiv helg och dag att jag inte förrän nu i sängen (ja, jag har redan gått och lagt mig) inser att det är måndag! Tematrio utlovas imorgon.

söndag 18 september 2016

Jag är Vanessa


Jag är, eller var i alla fall som ung, Vanessa. Trasslig och strulig, ägnade mig för mycket åt killar och dumheter. Spännande att tänka sig kraften osynlig, men känns lite tveeggat. Lockande att kunna ta sig in där man inte får, men risk att man frestas smyga för mycket. (Simbild lånad av Simnation.)

fredag 16 september 2016

Vem är du i Engelsfors?

Har ni läst trilogin om Engelsfors - Cirkeln, Eld, Nyckeln? Det hoppas jag att ni har, annars är det hög tid att göra det. Jag tycker verkligen att det är en fantastisk (i många betydelser) realistisk skildring av jobbiga tonår. Särskilt när man ska rädda världen, och vilken tonåring känner inte att man borde göra det? Så, vem är du i Engelsfors?


Berätta lite om vem du är (eller kanske skulle vilja vara) i Engelsfors och kommentera gärna här så att vi kan hitta era inlägg!

Jag är nyligen hemkommen från en tredagarskurs och kommer hem till en byggarbetsplats, så mitt svar kommer inte förrän i morgon.

torsdag 15 september 2016

Kulturkollos utlottning

Jag vill så klart gärna tipsa om seminariet med Kim Thuy (kan tyvärr inte få till accenter på mobilen) på lördagen kl 11. Kim talar då med Yukiko Duke på temat Ständigt på flykt i tanken. Jag har läst, Ru, Man och Vi och tycker oerhört mycket om de sparsmakade texterna.

onsdag 14 september 2016

Prinsessan som inte ville leka - novell #3

En kort novell av Astrid Lindgren, som handlar om yrket prinsessa, är min tredje novell i läsutmaningen Läs en novell II.

Prinsessan Lise-Lotta är en mycket (stereo)typisk liten prinsessa, med blå ögon, lockigt blont hår och vackra klänningar. Hon bor med sin mamma och pappa på slottet och har alla leksaker man kan tänka sig. Men prinsessan tycker inte om att leka med dem, hon tycker inte om att leka alls. Dessutom träffar prinsessan aldrig några andra barn, hon tror att hon är den enda lilla människan på jorden. Tills hon en dag träffar den fattiga flickan Maja och hennes trädocka.

Kortfattat handlar den här novellen om att relationer är viktigare än saker och att barn behöver andra barn för att utveckla sin lek.

PRINSESSAN SOM INTE VILLE LEKA
Författare: Astrid Lindgren
Förlag: Novellix (2015)
Köp: Adlibris, Bokus
Recensioner: I Elinas hylla

tisdag 13 september 2016

Pokeyra

Jag är på kurs i dagarna tre i Linköping för att bli en bättre skolpsykolog. Men här finns mycket som distraherar måste jag erkänna. För en lantis med flera km till närmaste pokestopp är det överväldigande att nå tre från hotellsängen! Hoppas jag hittar lite nya pokisar här, jag önskar mig hett en Lapras.


måndag 12 september 2016

Tematrio - bokhandel/bibliotek/böcker

Många av oss gillar lite extra att läsa om läsning, böcker o s v i romaner. I många av mina favoritböcker är läsning ett viktigt inslag, säkert har du egna favoriter på detta tema. Berätta om tre bra fiktiva texter som handlar om läsning, böcker, bibliotek, bokhandeln o s v!

1. Mitt första val är en bok jag läste för länge sedan. Och läste om och läste om... Även i vuxen ålder tycker jag om sagor och få är bättre än Den oändliga historien av Michael Ende. Bastian är en mobbad pojke, som en dag stjäl en bok från ett antikvariat och börjar läsa. Genom läsandet av Den oändliga historien vävs hans egen liv in i landet Fantásiens öde. Som i alla sagor finns här många bottnar och det är en bok som speglar människans existentiella villkor.

2. Bok nummer två, Drottningen vänder blad av Alan Bennett är en bedårande liten bagatell om passionen för läsning. Man läser boken med ett leende på läpparna, det är en liten (kron)juvel. Boken handlar om hur den engelska drottningen upptäcker böckernas värld och de konsekvenser detta får för hovet och landet.

3. Som tredje bok väljer jag Kod 400 av Sophie Divry, som handlar om en landsortsbibliotekarie med ansvar för avdelningarna geografi och oplacerbara böcker. På ett bibliotek är detta ett lågstatusområde i jämförelse med en mer populär avdelning som t ex historia. Bibliotekarien, tillika bokens berättarjag, ägnar dagarna, ja mer eller mindre hela livet, åt att klassificera, inordna, sortera. En dag när huvudpersonen kommer till arbetet upptäcker hon att en besökare dröjt sig kvar för länge och blivit inlåst över natten. Äntligen har vår huvudperson fått någon som tycks vara villig att lyssna då hon berättar om livet på ett bibliotek.


"Instruktioner"

Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

söndag 11 september 2016

Ojura - novell #2

Novell nummer två i utmaningen Läs en novell II är läst. Ojura är skriven av en författare vars efternamn börjar på samma bokstav som mitt.

På ett lyriskt, mycket personligt och delvis dialektalt språk tar författaren med mig in i sommaren, in i barndomen, in i verkligdrömmen. Här kan prinsar vara grodor, samtidigt som pappor glömmer att köpa tamponger till sina döttrar och unga flickor blir våldtagna och mördade. Barnet finns i berättelsens mitt och ger ord åt allt som finns inuti och utanför. Varje dag är evighetslång, allt sker här och nu. Ojura är en novell som gör mig alldeles varm om hjärtat. Jag älskar det nyskapande, undersökande språket och känslan av att tiden står stilla.
"En annan dag är han där. Död som grönt glas, lite tunnskör och som frasig på sitt sätt. Först petar hon bara med ett finger, men sen lutar hon hela barnkroppen mot den lite intryckta framskärmen på Gustavssonska Saaben och tar loss stackars lilla Grön-så-skön. Trollsländan."
OJURA
Författare: Stina Stoor
Förlag: Novellix (2013)
Köp: Adlibris, Bokus
Recensioner: Dagens bok, Boktanken

lördag 10 september 2016

Storytel äger

Det är nog lika bra att jag inleder det här inlägget med att berätta att jag inte på ngt sätt är sponsrad av Storytel, jag är bara en riktigt nöjd kund. Jag har läst andra bokbloggare som jämfört olika ljudbokstjänster och jag har själv tittat på lite olika, men för mig äger Storytel (som dottern skulle uttryckt det). Varför är jag då så nöjd? För det första kanske jag ska säga att jag inte använder mig av deras eböcker, så det utbudet kan jag inte uttala mig om. Jag lyssnar enbart på ljudböckerna. Och där är utbudet helt enkelt fenomenalt.

Nyss satt jag här och kikade på vad jag ska välja att lyssna på härnäst. Bland nyheterna hittar jag då Guillous Äkta amerikanska jeans och Nessers Eugen Kallmanns ögon, båda bra typer av romaner att lyssna på. Men framför allt är det utbudet av klassiker jag älskar, i somras lyssnade jag på både Vredens druvor och Farväl till vapnen. Kan man dessutom tänka sig att lyssna på engelska finns här i princip allt man kan önska sig. Jag tränar på att lyssna på engelska genom att lyssna på lite mer "lättläst" litteratur som t ex historiska romaner av Philippa Gregory. Nu ska jag ge mig i kast med The Forsyte Saga, vi får väl se hur det går.

Att Storytel även äger en massa förlag och att man kan diskutera den svenska och den globala förlagssituationen går jag inte in på här. Däremot vill jag bara slänga in en kommentar att Storytels syn på kollektivavtal suger (återigen dotterns uttryck). Men, som sagt, utbudet av ljudböcker ger mig allt jag kan önska mig. Lyssnandet fungerar dessutom utmärkt med automatiska bokmärken, möjlighet att ställa in timer och möjlighet att lägga fem böcker offline. Bästa betyg för utbud och funktion således.

fredag 9 september 2016

Jag är chauffören

Jag är chauffören Tom Branson i Downton Abbey. Tom är en människa med starka åsikter, som han oombedd delar med sig till alla han möter, vare sig det är särskilt taktiskt eller inte. Som jag känner igen mig i detta! Tom lyckas dessutom komma "upp sig" i livet, utan att ha strävat efter det. Priset han får betala är att inte veta var han hör hemma, eller att inte höra hemma någonstans. Även detta känner jag som klassresenär igen, i min ursprungsmiljö är jag numera en främmande fågel. Det känns ju lite trist att "välja" att vara chauffören när jag kunde valt vackra klänningar och ett liv i lyx. Men hellre chaufför än att slava i köket.

Häng med på utmaningen, vem är du i Downton Abbey?

Vem är du i Downton Abbey?

TV-serien Downton Abbey är otroligt populär bland bokbloggare och de flesta av oss har nog fantiserat om att leva i en annan tid. Men hör ni i så fall hemma upstairs or downstairs? Vill ni ägna er åt ränksmideri i tjänarstaben, eller välgörenhetsarbete i fina salonger? Hur hanterar ni ett samhälle i förändring? Kort sagt, vem är du i Downton Abbey?


Berätta lite om vem du är (eller kanske skulle vilja vara) i Downton Abbey och kommentera gärna här så att vi kan hitta era inlägg! Mitt eget svar kommer lite senare idag.

torsdag 8 september 2016

Fyrverkerier/Aldrig bättre - novell #1

Jag är alltid bra i början av utmaningar, men brister i fokus och uthållighet. Eftersom jag gick med i Ugglan och bokens novellutmaning Läs en novell II igår, kastade jag mig genast över en novell. Och den visade sig vara riktigt bra.

Aldrig bättre av O Thiam Chin är en novellsamling som skildrar ett modernt Singapore. Jag har läst den inledande novellen "Fyrverkerier", som handlar om två flickor som rymmer från Hemmet, en sorts ungdomsvårdsskola där flickor med psykiska problem och anpassningssvårigheter placeras. Novellen ger en kort glimt av en fruktansvärd situation, av utsatthet, övergrepp och övergivenhet. Den berörde mig rent fysiskt. Jag kommer definitivt att återvända till den här novellsamlingen längre fram i utmaningen. Den utspelar sig ju i alla fall på en ö.
ALDRIG BÄTTRE
Författare: O Thiam Chin
Översättare: Anna Gustafsson Chen
Förlag Tranan (2012)
Recensioner: Litteraturmagazinet

onsdag 7 september 2016

Novellutmaningen


Jag missade Ugglan och bokens förra novellutmaning, men den här gången tänker jag haka på direkt.
Regler: Utmaningen utgår från en lista med fyrtio beskrivningar av noveller (se nedan!). För att klara utmaningen och vara med i utlottningen av fina novellpriser, ska du pricka av minst 20 av beskrivningarna (varje novell får bara vara med en gång).

Tidsramar: Novellutmaningen startar vecka 36 och håller på fram till och med vecka 23, 2017 (söndagen den 11 juni), men det går förstås bra att hoppa på utmaningen närsomhelst inom den här tiden.
1. Läs en novell som är utgiven 2016 Lilla asken av Ania Monahof
2. Läs en novell med något rött i titeln
3. Läs en novell på ett annat språk än svenska
4. Läs en novell av en författare du aldrig tidigare läst Magikern av Gracia Deledda
5. Läs en novell med en frukt i titeln
6. Läs en novell där ett smycke spelar en stor roll
7. Läs en novell som handlar om en förälder och ett barn Snäckorna av Karin Boye
8. Läs en novell av en författare som kommer från samma landskap som du bor i
9. Läs en novell som utspelar sig i historisk tid
10. Läs en novell som utspelar sig på hösten Snigeln & flickan av Agnes von Krusenstjerna
11. Läs en novell där huvudpersonen är förälskad
12. Läs en novell med en titel som består av fyra ord
13. Läs en novell av en författare från Tyskland
14. Läs en novell som utspelar sig på en ö
15. Läs en sorglig novell Luise Justine Mejer av Astrid Lindgren
16. Läs en novell med en kroppsdel i titeln
17. Läs en novell där musik spelar en stor roll
18. Läs en novell av en författare som också är poet Minnen av Tomas Tranströmer
19. Läs en novell som är skriven på 1800-talet Kappan av Nikolaj Gogol
20. Läs en novell som handlar om ett mord Den blå pelargonen av Agatha Christie
21. Läs en novell av en författare från Mexiko
22. Läs en novell med något grönt i titeln Mannen som planterade träd av Jean Giono
23. Läs en novell där pengar spelar en stor roll Eller sjunk i havet av David Mohseni
24. Läs en novell av en författare vars efternamn börjar på samma bokstav som ditt Ojura av Stina Stoor
25. Läs en kuslig novell En ros åt Emily av William Faulkner
26. Läs en novell med ett eller flera personnamn i titeln Vad vi pratar om när vi pratar om Anne Frank av Nathan Englander
27. Läs en novell där någon går i skolan Skoputsaren av Ghassan Kanafani
28. Läs en novell med ett lyckligt slut
29. Läs en novell med ett yrke i titeln Prinsessan som inte ville leka av Astrid Lindgren
30. Läs en novell av en författare från Indien
31. Läs en novell där någon råkar ut för en olyckshändelse
32. Läs en novell som utspelar sig i en huvudstad
33. Läs en novell där en hemlighet spelar en stor roll  Horatio Sparkins av Charles Dickens
34. Läs en novell som handlar om vänskap
35. Läs en novell med en siffra i titeln Till rum nitton av Doris Lessing
36. Läs en novell som utspelar sig i Australien
37. Läs en novell med en titel som består av ett enda ord Krukan av Luigi Pirandello
38. Läs en novell som har något som kan flyga i titeln
39. Läs en novell med en huvudperson som har ett husdjur Axolotl av Julio Cortázar
40. Läs en novell som är den första i en novellsamling Aldrig bättre av O Thiam Chin

Med tanke på hur många enstaka noveller (framför allt novellixer) och hur många novellsamlingar jag har borde det vara en kakbit. Men när det gäller läsutmaningar har jag lärt mig att inget är så självklart som det verkar, så vi får väl se hur det blir. Allteftersom färgmarkerar jag de teman/kriterier jag läst.  Jag har i alla fall planerat lite, här är en del jag tänker mig att läsa.

tisdag 6 september 2016

Vem är du i ... - ny utmaning

Vem är du i ...? Dags för en ny utmaning. Varje fredag under hösten kommer jag att fråga er vem ni är i en TV-serie, en roman, en film eller liknande. Ni har väl alla gjort quiz för att ta reda på vem ni är, men i den här utmaningen får ni faktiskt välja själva. Ni kan dessutom så klart välja att berätta om den ni är eller den ni kanske skulle vilja vara. Man bestämmer ju själv hur personlig man vill vara. Men en liten motivering till ert val är ju så klart kul för oss andra att läsa.

Hoppas ni har lust att hänga med, första utmaningen kommer redan nu på fredag!

Lämna en kommentar med länk så att vi kan hitta er alla i era nya skepnader.

måndag 5 september 2016

Tematrio - namnsdagar

Nu är det september och hög tid att ta tag i bloggen och tematrion igen! Vi startar med en namnutmaning. Adela, Heidi, Lilian, Lilly, Kevin, Roy, Alma, Hulda, Anita, Annette, Tord, Turid, Dagny och Helny har namnsdagar de kommande 7 dagarna. Den här veckans tema är att berätta om romaner, filmer eller TV-serier som handlar om eller är skrivna av författare med någon av dessa namn.

1. Nyligen läste jag första delen i  Sagan om Turid, Kungadottern av Elisabeth Östnäs. Texten vänder sig till ungdomar, men passar bra för vuxna också. Jag blev både fängslad och berörd av berättelsen och dessutom lärde jag mig lite nytt om vikingatiden. Rekommenderas.

2. Är det någon mer än jag som såg den fantastiska TV-serien om hembiträdet Lily Harper? Den gick i början av 90-talet och handlade om den svarta kvinnan som får arbete som hembiträde hos den välbärgade, vita familjen. Älskade den.

3. Alma är mamma till en härligt busig gosse och gift med en hetlevrad skitstövel? Vet ni vem? Ja, så klart. Alma är ju mamma till Emil i Lönneberga.


"Instruktioner"

Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

söndag 4 september 2016

Sagoserie med psykologiska teman: När Mamma Groda skulle på kalas

Ända sedan jag läste till psykolog för mer än 20 år sedan har jag varit intresserad av hur man kan använda sagor och berättelser i terapeutiskt arbete med barn. Jag läste då en bok om några kollegor som specialskrev individuella sagor för barn på sjukhus. Men själv har jag aldrig lyckats få ner något på pränt, så jag har fått lov att använda mig att den sagoskatt som redan finns. Jag har läst om Örjan den höjdrädda örnen och Pricken för många barn. Men nu har det äntligen kommit precis det jag önskat mig; en bokserie som både ger lustfyllda läsupplevelser och material att använda i samtal i barnen. Fantastiskt! Efterlängtat!

Sagoserien om Grynet och Mamma Groda innehåller olika psykologiska teman och för varje tema finns/kommer att finnas en sagobok och en handledning till den vuxne. Olika teman är rädsla, separationer, sjukdomar, dödsfall m m. Böckerna passar för barn mellan 5 och 10 år och kan läsas både individuellt och i grupp.

Grynet är en liten blå-turkos hund som i När Mamma Groda skulle på kalas blir rädd att något ska hända hennes bästa vän. Så rädd att hon till slut får ont i magen, slutar göra roliga saker och håller sig hemma, inomhus. Mamma Groda upptäcker att något är fel och tar med sig Grynet till det Magiskt Talande Trädet, där Grynet (och Mamma Groda) får lära sig hur man kan hantera rädsla, hur man ska försöka få koll på tankar och känslor så att man inte låter sig styras av orealistiska, negativa tankar.

På ett härligt fantasifullt sätt väver författaren och psykologen Maria Dellenmark Blom ihop en spännande berättelse med klassisk KBT-teknik, som lockar både barn och vuxna att utforska sina tankar och känslor. Jag kommer definitivt att använda mig av materialet i arbete med enskilda barn, men jag hoppas dessutom få möjlighet att läsa boken och arbeta med barns tankar och känslor på klassnivå. Jag tycker att det här materialet passar perfekt som ingång till samtal i barngrupper, där deras röster ges utrymme.

Till varje sagobok finns även ett kompendium i två versioner; ett för behandlare och ett för föräldrar. Kompendierna kan läsas fristående, de beskriver på ett lättförståeligt sätt barns utveckling och de psykiska mekanismer som ligger bakom olika svårigheter. Kompendierna syftar till att öka förståelsen för det psykiska tema sagan behandlar. Här kan ni läsa mer om hur materialet kan användas.

Sammantaget ser jag mycket positivt på det här sagoprojektet. Alla som läser den här bloggen vet redan hur viktigt det är att läsa tillsammans med barn för att stödja både deras kognitiva och emotionella utveckling. Nu kommer det äntligen böcker som väver samman psykologisk kunskap om barn med lockande, spännande berättelser. De här böckerna borde finns på alla förskolor och skolor. Jag ser fram emot att använda mig av materialet både på jobbet och hemma.
NÄR MAMMA GRODA SKULLE PÅ KALAS
Författare: Maria Dellenmark Blom
Illustratör: Charlotte Liljesand
Förlag: Vulkan (2016)
Serie: Grynet och hennes vänner (del 1)
Köp: Adlibris, Bokus