I Mormors Mat finns recept från tre generationer mormödrar, recept på läckra traditionella måltider. Recepten är nog utförliga och enkla för nybörjare som jag. Särskilt förtjust är jag i recepten på köttfärslimpa, porterstek och söndagsstek, de smakar som mammas eller svärmors. Jag tycker också om att läsa alla faktauppgifter, t ex om skillnaden mellan raggmunk och rårakor. Det jag saknar i praktisk expertis tar jag igen med teoretiska kunskaper ;). I boken finns också tips och råd om allehanda saker, själv uppskattar jag mest kapitlet om våra stora högtider och kapitlet om att duka med snygga servetter (även om det helt klart är överkurs för mig).
Mormors mat innehåller inga vanliga bilder på maträtter, utan härliga retrobilder. De skulle vara snygga som tavlor i köket. Här bjuder jag på två av dem.
Sammantaget är Mormors mat en snygg och praktisk kokbok som verkligen hjälper mig att laga mat så som den smakande när jag var liten.
MORMORS MAT
Författare: Maria Holm
Illustratör: Bo Lundberg
Förlag: Lava Förlag (2015)
Köp: Adlibris, Bokus
Åh! Wow! Vilka fina bilder! Kokböcker är ingen passion för mig, äger 1 st för närvarande, men den här skulle gärna få bli nr 2. Bara för de fantastiska bildernas skull :)
SvaraRaderaDen här är jag glad att jag har in min lilla samling av kokböcker, jag gillade den verkligen.
Radera(jag har skrivit en kokbok, för singlar - min lillebror fick den. Och så har jag skrivit en vegetarisk kokbok till mej själv med egna recept)
SvaraRaderaImponerad!
RaderaMatlagning och kokböcker är ingen favorit för mig heller men den här boken ser verkligen trevlig ut och gamla, klassiska recept är alltid intressanta att läsa. Då blir mat kultur!
SvaraRaderaJa, den här är verkligen speciell.
RaderaGrymt snygga bilder!
SvaraRaderaden där boken skulle vara något för mig som alltid är bättre i teorin än i praktiken. det gäller i hög grad matlagning och trädgårdsskötsel. och en del annat skulle jag tro...
SvaraRadera